Dinamo Moskva vedie vo finále nad Čeľabinskom 2:0 na zápasy

08.04.2013 Celý región

Moskva 8. apríla (TASR) - Hokejisti Dinama Moskva zvíťazili aj v druhom finálovom stretnutí KHL o Gagarinov pohár nad Traktorom Čeľabinsk 3:2 a v sérii vedú 2:0 na zápasy. Slovenský obranca v drese víťazného tímu a obhajcu trofeje Dominik Graňák strávil na ľade necelých 23 minút a zapísal si jeden plusový bod.

Skóre zápasu v Moskve otvoril český hokejista vo farbách Dinama Jakub Petružalek, ktorý z druhej vlny a spoza obrancu poslal puk do šibenice - 1:0. Hokejisti Traktora Čeľabinsk otočili skóre vďaka dvom presilovým hrám. Najskôr Jan Bulis šikovne tečoval strelu Dimitrija Riabykina od modrej čiary, a pri hre päť proti trom dorážal prakticky do prázdnej brány odrazený puk Andrej Kosticyn.

Domáci sa vrátili do hry v záverečnej časti hry vďaka vyrovnávajúcemu gólu ilavského rodáka Milana Kvapila. Necelé dve minúty pred koncom si na prihrávku spoza bránky nakorčuľoval obranca Janne Jalasvaara a prudkou strelou rozhodol o víťazovi. Pre fínskeho zadáka je to štvrtý gól v play off, Graňák má na konte tri presné zásahy a je druhým najlepším strelcom tímu medzi obrancami.

finále KHL, 2. zápas:

Dinamo Moskva – Traktor Čeľabinsk 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) /stav série: 2:0/
Góly: 11. Petružálek, 44. Kvapil, 58. Jalasvaara - 8. Bulis, 32. Kosticin
 

Vyberte región